Ruski spasioci evakuisali 400 ljudi

Obrenovac/Moskva -- Iz ruskog ministarstva za vanredne situacije je saopšteno da su ruski spasioci u Obrenovcu u petak evakuisali oko 400 ljudi.

Izvor: Tanjug
Podeli

Na zahtev srpske vlade, ruski spasioci su angažovani u oblasti Obrenovca gde je nivo vode sada dostigao kritični nivo do iznad tri metra, prenela je ruska agencija Itar-Tass.

"Od petka ujutro, oni su evakuisali 393 ljudi, među njima 79 dece", rekao predstavnik Ministarstva za vanredne situacije i civilnu odbranu Rusije Aleksander Drobiševski.

U ovom trenutku, u Obrenovcu radi 76 ruskih spasilaca međunarodne kategorije, uz 10 čamaca i dva specijalna vozila, rekao je komandant ruskog spasilačkog tima s lica mesta Eduard Čižikov.

Još dva ruska aviona tipa Iljušin-76 spremno je da u Srbiju dovede još spasilaca, specijalne opreme i pošiljku osnovnih potrepština.

Ministar za vanredne situacije i civilnu odbranu Rusije Vladimir Pučkov je u petak rekao da će Rusija sprovesti opsežnu međunarodnu operaciju pomoći i podrške srpskom narodu u poplavljenim oblastima.

"Naši stručnjaci rade u zoni prirodne katastrofe i rešavaju sve zadatke vezane za zaštitu života i zdravlja ljudi, a i pružaju pomoć žrtvama poplave", rekao je Pučkov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 1491 idi na stranu