Krupanj: Potresan epilog poplava

Poplavni talas koji je pogodio Krupanj ostavio je teške posledice u tom gradu, a stanovnici pokušavaju da saniraju štetu.

Izvor: Tanjug

Subota, 17.05.2014.

20:56

Default images

Potresne slike srušenih kuća zbog klizišta, odvaljenih delova puta, srušen most i još mnogo posledica nabujale vode

Ekipa Tanjuga koja se "probila" u Krupanj alternativnim putem preko Tekeriša u gradu je zatekla potresne slike srušenih kuća zbog klizišta, odvaljenih delova puta, srušen most i još mnogo posledica nabujale vode koja je "bukvalno nosila sve pred sobom".

Prema rečima građana Krupnja, poplava je nezapamćena, nikad se nije desilo ništa slično, a neki od njih imali su zamerke na odnos opštine prema njima jer im, kako su naveli, pomoć u odbrani nasipa nije stigla na vreme.

Put od Loznice prema Krupnju, preko Zavlake, od popodneva je prohodan nakon četvorodnevne blokade, pa je tek danas popodne počela da stiže pomoć ugroženom stanovništvu tog grada.
Foto: Tanjug / Zoran Zestiæ
Stigla su tri kamiona paketa hrane, vode i odeće, a pomoć su organizovano u Krupanj dopremili građani Loznice. Lokalni mediji objavili su da se akciji prikupljanja pomoći odazvao veliki broj građana i privrednika iz lozničkog kraja.

U Krupanj su ranije danas stigle i helikopterske jedinice sa spasiocima, koji su dopremili hranu, lekove i vodu i pružili pomoć najugroženijima. Grad Novi Sad uputio je tešku mehanizaciju koja treba da pomogne u rašcišćavanju puteva i terena. Meštani Krupnja su od srede u blokadi, jer su putevi ka Loznici preko Stolica i Zavlake u prekidu zbog odrona.

Reke koje su se izlile prethodnih dana povukle su se u svoja korita, ali je taj grad u blizini Loznice i dalje odsečen od sveta, bez struje, vode i telefonskog signala. Prema podacima lokalnog kriznog štaba, srušeno je pet mostova, pod vodom je oko 500 kuća, a oko 600 građana je evakuisano iz svojih domova.
Foto: Tanjug / Zoran Zestiæ
.
Foto: Tanjug / Zoran Zestiæ
.
Foto: Tanjug / Zoran Zestiæ
.
Foto: Tanjug / Zoran Zestiæ
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: