Krupanj: Potresan epilog poplava

Poplavni talas koji je pogodio Krupanj ostavio je teške posledice u tom gradu, a stanovnici pokušavaju da saniraju štetu.

Izvor: Tanjug
Podeli

Potresne slike srušenih kuća zbog klizišta, odvaljenih delova puta, srušen most i još mnogo posledica nabujale vode

Ekipa Tanjuga koja se "probila" u Krupanj alternativnim putem preko Tekeriša u gradu je zatekla potresne slike srušenih kuća zbog klizišta, odvaljenih delova puta, srušen most i još mnogo posledica nabujale vode koja je "bukvalno nosila sve pred sobom".

Prema rečima građana Krupnja, poplava je nezapamćena, nikad se nije desilo ništa slično, a neki od njih imali su zamerke na odnos opštine prema njima jer im, kako su naveli, pomoć u odbrani nasipa nije stigla na vreme.

Put od Loznice prema Krupnju, preko Zavlake, od popodneva je prohodan nakon četvorodnevne blokade, pa je tek danas popodne počela da stiže pomoć ugroženom stanovništvu tog grada.

Stigla su tri kamiona paketa hrane, vode i odeće, a pomoć su organizovano u Krupanj dopremili građani Loznice. Lokalni mediji objavili su da se akciji prikupljanja pomoći odazvao veliki broj građana i privrednika iz lozničkog kraja.

U Krupanj su ranije danas stigle i helikopterske jedinice sa spasiocima, koji su dopremili hranu, lekove i vodu i pružili pomoć najugroženijima. Grad Novi Sad uputio je tešku mehanizaciju koja treba da pomogne u rašcišćavanju puteva i terena. Meštani Krupnja su od srede u blokadi, jer su putevi ka Loznici preko Stolica i Zavlake u prekidu zbog odrona.

Reke koje su se izlile prethodnih dana povukle su se u svoja korita, ali je taj grad u blizini Loznice i dalje odsečen od sveta, bez struje, vode i telefonskog signala. Prema podacima lokalnog kriznog štaba, srušeno je pet mostova, pod vodom je oko 500 kuća, a oko 600 građana je evakuisano iz svojih domova.

.

.

.

.

Hronika

Milionska šteta u Kosjeriću

Kosjerić -- Poplave u opštini Kosjerić prouzrokovale su štetu na poljoprivrednom zemljištu od 110 miliona dinara, izjavio je Tanjugu predsednik te opštine Milijan Stojanić.

Hronika petak 30.05. 19:26 Komentara: 1
strana 1 od 159 idi na stranu