Iz Slovenije stiže i helikopter

Vlada Slovenije donela odluku o upućivanju jedinice za zaštitu i spasavanje u poplavljene delove Srbije, koja je krenula oko podneva. Ujutru stiže i helikopter.

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 16.05.2014.

14:32

Default images

Jedinica ima devetnaest pripadnika, jedanaest vozila i dve specijalne pumpe za ispumpavanje vode i mulja, a put Srbije je krenula danas oko podneva.

Slovenačka vlada uputila je danas u Srbiju pomoć u borbi s poplavama, veću od najavljene, koja će na ugrožena područja stići do večeras, potvrdio je Tanjugu ambasador te zemlje u Beogradu Franc But i dodao da će sutra ujutro u Srbiju biti upućen i specijalni vojni helikopter.

Vlada Slovenije je, precizirao je diplomata, poslala u Srbiju specijalnu jedinicu civilne zaštite, zajedno sa deset (umesto najavljana četiri) vozila i prikolicu, 19 stručnjaka, dve velike i četiri dodate male specijalne pumpe za ispumpavanje vode i mulja, kao i dva agregata.

"Danas stiže prethodno najavljena pomoć, malo je veća, a sutra ujutro dolazi i specijalni helikopter slovenačke vojske. Ponudili smo još i specijalne čamce, ali smo za sada dobili odgovor da nisu potrebni. Stoje na raspolaganju", poručio je But.

Ambasador je prethodno rekao da je slovenački ministar odbrane Roman Jakić reagovao odmah nakon što je dobio pismo od svog srpskog kolege Bratislava Gašića i predložio svojoj vladi da pošalje pomoć Srbiji.

Slovenački diplomata je naveo i da je ekipa, koja je na putu ka Srbiji, ista ona koja je pre nekoliko nedelja bila u našoj zemlji na sličnom zadatku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: