135.000 potrošača bez struje

Zbog vanrednih vremenskih neprilika, velike kiše i poplava, bez električne energije danas oko 13 časova u Srbiji je oko 135.000 potrošača.

Izvor: B92

Petak, 16.05.2014.

13:34

Default images

Najkritičnije je u Lazarevcu, Obrenovcu, Valjevu, Paraćinu, Smederevskoj Palanci... saopštio je EPS.

Najviše problema danas je nastalo u Obrenovcu, gde je trenutno pola grada bez struje, dok bi tokom dana alternatnivnim prespajanjima trebalo da se reši napajanje oko 80 odsto kupaca u Smederevskoj Palanci.

Situacija u Loznici se u odnosu na juče poboljšala, te bi po povlačenju vode trebalo da se priključi velika trafostanica "Lešnica“, a u Šapcu se stanje polako stabilizuje i veliki broj kupaca ima električnu energiju.

Ako se ostvare aktuelne prognoze i kiša prestane da pada, u naredna 24 sata trebalo bi da bude osposobljeno oko 80 odsto srednjenaponskih trafostanica koje su sada zbog bezbednosti isključene, najavili su iz EPS-a.

Na distributivnom sistemu isključene su trafostanice i kupci čija je bezbednost ugrožena zbog kiše i poplave, a u svim privrednim društvima u okviru EPS-a i dalje su na snazi vanredne mere i danonoćna dežurstva.

U proizvodnji električne energije, i dalje je najveći problem prekid proizvodnje uglja u Rudarskom basenu "Kolubara" i prekid u dovozu uglja u termoelektrani "Nikola Tesla".

Obrenovačke elektrane koriste zalihe uglja sa deponija. Iako je veći deo Obrenovca pod vodom, termoelektrane "Nikola Tesla" su bezbedne i ovi kapaciteti nisu ugroženi zbog poplava.

U Kostolcu se potpuno normalizovala proizvodnja uglja i električne energije.

Hidroelektrane na Dunavu prelivaju viškove vode, dok se na Drini trenutno situacija smiruje, ali su sve ekipe i dalje u pripravnosti i u toku su stalna dežurstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: