Koceljeva: Tamnava se povlači

Reka Tamnava na području opštine Koceljeva u stagnaciji je i blago se povlači u svoje korito, potvrdio je agenciji Beta predsednik te opštine Veroljub Matić.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.05.2014.

19:45

Default images

Matić je naglasio da, ako ne bude većih padavina, tokom noći neće biti novih problema na području opštine i susednih sela, koje je tokom prethodna dva dana bilo jedno od najkritičnijih mesta u Srbiji.

"Uspeli smo da tokom popodneva dođemo i do zaselaka u koje nismo mogli da stignemo tokom prepodneva i juče i da građanima odnesemo potrebne namirnice. Ostalo je još par građana koje ćemo tokom noći izmestiti jer su im domaćinstva ugrožena", rekao je Matić.

U toj opštini evakuisano je oko 150 građana zbog naleta bujice, u selima Crniljevo i Kamenica, kao i u samom mestu Koceljevu.

U toku protekle noći reka Tamnava odnela je i most na regionalnom putu iz Koceljeve ka Valjevu, ali je saobraćaj tokom pre podneva normalizovan.

U većem delu opštine ponovo je uspostavljen stabilan energetski sistem, ali ne i sistem za snabdevanje pijaćom vodom, jer lokalni sistem nije u funkciji.

U Kriznom štabu Koceljeva prcenjuju da je minimalna šteta oko 100 miliona dinara, ali će se tačni podaci znati iduće sedmice.

Koceljevo je tokom dana posetio i premijer Aleksandar Vučić.

Kako je izgledala danas Koceljeva pogledajte OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: