"Učinićemo sve da spasemo ljude"

Državni organi će učiniti sve da spasu svaki ljudski život, a o materijalnoj šteti i sanaciji biti reči tek kad prođe nepogoda, poručio je predsednik Nikolić.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.05.2014.

18:00

Default images

"Državni organi će učiniti sve da iz ove katastrofe izađemo tako što ćemo prvo da se borimo za ljudske živote. Ja razumem ljude koji misle da ovo i nije toliko strašno, ali moraju da znaju da ima onih koji bolje sagledavaju čitavu situaciju", rekao je Nikolić prilikom obilaska mesta Poljane kod Obrenovca. Nikolić je zamolio građane da pristanu na evakuaciju.

On je naveo da će nadležne službe uraditi sve da se sačuvaju koliko to može materijalna dobra i stoka.

"Čak i siromašna država može da nadoknadi veći deo ove materijalne štete, ali ljudske živote ne možemo da vratimo. Znam da su ljudi ovde sada u očaju jer im se čini da gube sve što imaju. Država će preuzeti brigu o njihovoj imovini", poručio je Nikolić i dodao: "Cela Srbija iz ovog nevremena mora da izađe jača, a kada ono prođe biće vremena i za analize štete i da li je nešto moglo da bude sprečeno ranije".

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković rekao je da su problemi sa poplavama nešto što se ponavlja u ovom kraju, ali da je rešenje u nadležnosti republičkih institucija.

"Ovo je akutno stanje u ovom kraju, međutim i cela zemlja je u vanrednom stanju. Ovaj problem nije u našoj nadleznosti već su za to zaduženi Srbija vode i druge institucije na nivou republike", rekao je Čučković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: