Mali: Ko može neka pomogne

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali poziva građene da pomognu u borbi protiv polava u glavnom gradu. Ko želi da pomogne može da se se javi na telefon 1985.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 15.05.2014.

16:50

Default images

Mali je apelovao na građane, udruženja i kompanije koji žele da pomognu spasilačke napore policije, žandarmerije i vojske da se jave nadležnoj službi, a spasiocima su, kako je objasnio, pre svega potrebni motorni čamci i muljne pumpe.

Oni koji na ovaj, ili bilo koji drugi način, žele da doprinesu borbi protiv poplava, prema rečima gradonačelnika, mogu da se jave na telefon 1985.

"Građani ne treba sami da pomožu pojedincima već treba da se jave policiji i žandarmeriji kako ne bismo došli u situaciju da možda i njih spasavamo", rekao je Mali Tanjugu po povratku sa obilaska ugroženih područja u okolini Beograda.

Gradonačelnik je istakao da su u Lazarevcu, odakle se vratio, uspešno evakuisani svi ugroženi građani, ali i upozorio da je u toj opštini, kao i u Obrenovcu i Grockoj, situacija i dalje kritična.

"Mi ne možemo u ovom trenutku da sprečimo poplave, ali možemo da sprečimo gubitak života. U ovom trenutku spasavamo imovinu već živote, a paralelno sa tim kontrolišemo mesta gde se bujica javlja i gde postoji mogućnost rušenja mostova, podvožnjaka i nadvožnjaka", rekao je Mali.

On je dodao da se na broj 1985 mogu javiti i volonteri koji žele da doprinesu borbi protiv poplava.

Kada je reč o režimu rada vrtića na teritoriji Beograda, Mali je rekao da nekoliko vrtića prokišnjava i da zato apeluje na roditelje čija deca su smeštena u takvim objektima da probaju da se postaraju da decu privremeno izmeste u neku od obližnjih ustanova ili da ih naprosto ne odvode u vrtić.

Prema rečima gradonačelnika, odluka da se privremeno obustavi nastava u osnovnim i srednjim školama se pokazala kao opravdana jer je to doprinelo rasterećivanju saobraćaja.

"Zahvaljujem svim pripadnicima žandarmerije, vojske i policije koji su do sada pomogli, jer ono što se desilo u poslednja dva dana jeste nešto što niko nije mogao da očekuje. Sada treba učiniti sve da broj izgubljenih života bude minimalan, a onda ćemo lako sanirati štetu po imovinu", rekao je Mali. ...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: