"Vagoni nisu bili pretovareni"

Prvi rezultativ istrage o iskakanju teretnih vagona pokazali su da nisu bili pretovareni i da nije prekorač brzinu, kaže direktor Železnice.

Izvor: Tanjug

Sreda, 30.04.2014.

11:04

Default images

Dragoljub Simović je nakon obilaska radova na pruzi Beograd-Pančevo koji se finansiraju ruskim kreditom, rekao novinarima da će danas imati sastanak sa Komisijom koja istražuje taj incident ali da je do sada utvrđeno da nije bilo prekoračenja brzine voza u trenutku kočenja.

On je rekao da je mnogo stvari moglo da utiče na tu nezgodu i da se sada utvrdjuje da li je voz možda prekoračio brzinu pre ulaska u krivinu. Prema njegovim rečima, stručnjaci utvrdjuju i da li na tom mestu postoji neki tehnički problem, koji je mogao da izazove iskluznuce vagona.

Simonović je rekao da u svakom slučaju treba utvrditi šta se tačno desilo, pa tek onda saopštiti ko je odgovoran.

Danas će početi izvlačenje dva teretna vagona koja su sletela sa železničkog mosta u Rabrenovcu kod Priboja na pruzi Beograd-Bar.

Jedan je u Rabrenovačkoj reci, a drugi u dvorištu Milisava Rakića, gde je uništio pomoćne objekte, usmrtio 11 koza i pet svinja, vlasništvo ovog penzionera koji je radio u Železnicama Srbije.

Kako je rečeno Tanjugu u železničkoj stanici Priboj, uklanjanje potpuno uništenih vagona i pšenice koju su prevozili, iako je najveći deo Rabrenovačkom rekom završio u Limu, a ostatak čuva policija, obaviće se u toku dana.

Očekuje se da ova vrlo komplikovana operacija, po rečima članova stručnih ljudi iz Železnica Srbije, bude i okončana danas.

Prema rečima rečima direktora JKP „Usluga“ iz Priboja, Željka Ječmenice, tek nakon današnjeg uklanjanja ova dva teretna vagona, pristupiće se popravci havarisane vodovodne mreže na koju su pali, koja vodom za piće snabdeva domaćinstava u prigradskom naselju Rabrenovac.

On kaže da je trenutno bez vode oko 30 potrošača, jer se već intervenisalo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: