Joksimović se sastala s Davenportom

Ministarka Joksimović i ambasador Davenport složili su se da je saradnja Srbije i EU najefikasniji način da se realizuju reforme za dobrobit građana Srbije.

Izvor: B92

Sreda, 30.04.2014.

17:03

Default images

Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije u Vladi Republike Srbije Jadranka Joksimović sastala se danas sa šefom delegacije EU u Republici Srbiji, ambasadorom Majklom Davenportom, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Na početku sastanka ambasador Davenport poželeo je ministarki puno uspeha u budućem radu. Zahvalivši, ministarka Joksimović podvukla je rešenost i spremnost nove vlade da ubrzanim tempom nastavi put integracije Srbije u EU. Konstatovan je značajan napredak ostvaren u prethodnom periodu ali i činjenica da su pred vladom brojni izazovi ozbiljnih sistemskih reformi.

"Poučeni iskustvom novih država članica EU mi ćemo u ranoj fazi pregovora nastojati da ozbiljnim reformama ostvarimo standarde za otvaranje ključnih poglavlja 23. i 24. Za Vladu Srbije i mene lično to je zadatak koji smo svrstali među prioritete. Mi ne želimo političke ustupke, već želimo da to zaslužimo, donošenjem zakona o medijima, reformom pravosuđa, policije, unapređenjem manjinskih i ljudskih prava, nastavkom borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala", rekla je Joksimovićeva.

Ambasador Davenport istakao je da su sve pomenute neophodne reforme za dobrobit građana Srbije, jačanje institucija i vladavine prava. Sagovornici su se složili da su zajednički napori i saradnja Srbije i EU najbolji i najefikasniji način da se to i realizuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: