Prvomajski praznici test za AMSS

Sukob dve strane u Auto-moto savezu Srbije i dalje traje. Najveću štretu mogli bi da imaju vozači širom zemlje, ako se situacija uskoro ne promeni.

Izvor: B92

Sreda, 30.04.2014.

16:21

Default images

Da li i kako AMSS funkcioniše na terenu videćemo već za praznike jer jedna strana tvrdi da neće moći uopšte da pomaže vozačima na putu a druga da je situacija normalna.

Zaposleni u AMSS-u počeli su pre dve nedelje protest, optužujući generalnog sekretara Aleksandra Nikačevića da nestručno vodi ovu kuću i da ju je skoro doveo do bankrotstva. Početkom nedelje, došlo je i do fizičkog sukoba dela zaposlenih i privatnog obezbeđenja.

"Taj Trivić je tražio od naših ajtijevaca da preseku optičke kablove, znači vezu sa svetom, sa našim partnerskim kućama. Znači oni su teroristi", kaže Aleksandar Nikačević, generalni sekretar AMSS. Nikačević tvrdi da deo bivšeg rukovodstva koje predvodi Stanko Trivić preti ljudima i da je na protestima bilo svega stotinak radnika Auto-moto saveza, dok su ostali rodbina i prijatelji štrajkača.
Aleksandar Nikaèeviæ (Foto: Tanjug, Arhiva)
Druga strana ima potpuno drugačije viđenje cele situacije. "To je krajnja besmislica da su presečeni bilo kakvi optički kablovi. On je sa svojim privatnim obezbeđenjem upao kao svojevremeno u radio B92. Nisam doživeo za skoro tri decenije ovakvo gaćenje, poniženje, mobing", kaže Đuro Kavaja, dispečer operativnog centra AMSS.

Početkom aprila održane su dve skupštine AMSS - na jednoj je Nikačević smenjen, na drugoj je Nikačević podržan. Zavađene strane se uzdaju u poteze Agenciji za privredne registre.

"Agencija za privredne registre ne može i ne sme utvrđivati na koji način i u kom postupku su održane određene skupštine i donete određene odluke, kao i da li su odluke udruženja u ovom slučaju Auto-moto saveza Srbije u skladu sa zakonom, statuom ili drugim aktima ovog udruženja", kaže Nives Čulić iz APR-a.

APR je u proteklih mesec dana primila više desetina registracionih prijava kojima dve sukobljene strane preko registarskog organa nastoje da reše sukob u AMSS. Svi podnosioci prijava upućeni su da se za pravnu zaštitu obrate nadležnom sudu, kao i da preduzmu pravna sredstva za zaštitu svojih prava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: