Konferencija OEBS 2015. u Beogradu?

Sledeća konferencija OEBS-a posvećena borba protiv terorizma, bi mogla da bude održana u Beogradu u prvoj polovini 2015.

Izvor: B92

Sreda, 30.04.2014.

20:13

Default images

Mogućnost da će konferencija OEBS-a biti održana u Beogradu navedena je u saopštenju ruskog ministarstva inostranih poslova, nakon upravo okončane konferencije o ulozi OEBS-a u borbi protiv izazova modernog terorizma, koja je odružana u švajcarskom mestu Interlaken.

Rusku delegaciju na ovom forumu je predvodio specijalni predstavnik ruskog predsednika za međunarodnu saradnju u borbi protiv terorizma i međunarodnog organizovanog kriminala Aleksandar Zmejevski, prenosi Itar-Tas.

Na inicijativu Rusije, ova konferencija se prvenstveno bavila pretnjama vezanim za povratak terorista i militantnih pojedinaca iz naoružanih sukoba.

Ostale teme su bile uzimanje talaca radi otkupa, legalitet u borbi protiv terorizma i zaštita ljudskih prava, saopštilo je rusko ministarstvo inostranih poslova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: