Gašić se sastao s ambasadorom UAE

Ministar odbrane Bratislav Gašić očekuje da će uskoro biti definisane strateške smernice za dalji razvoj odnosa Srbije i UAE.

Izvor: Tanjug

Sreda, 30.04.2014.

20:04

Default images

Ministar Gašić u razgovoru sa ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) u Srbiji Đumom Rašidom Sejf Zajed Al Daherijem izrazio uverenje da će u narednom periodu biti definisane strateške smernice za dalji razvoj odnosa dve zemlje.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, Gašić je izrazio očekivanje da će biti definisane smernice za razvoj odnosa dve zemlje naročito kada je reč o saradnji u oblasti odbrane, koja se do sada prvenstveno odvijala na vojno-ekonomskom i vojno-vojnom polju.

"Razvoj i stalno jačanje tradicionalno prijateljskih odnosa s Ujedinjenim Arapskim Emiratima su od izuzetnog značaja. Prostora za unapređenje saradnje ima, naročito kada je reč o vojnoj medicini i vojnom obrazovanju", naglasio je ministar Gašić.

Kako se dodaje u saopštenju, Daheri je čestitao Gašiću postavljenje na dužnost i izrazio spremnost za nastavak dalje saradnje UAE i Srbije u oblasti odbrane i efikasno izvršavanje zadataka i realizaciju projekata u obostranom interesu.

Između Srbije i UAE potpisani su Sporazum o saradnji u oblasti odbrane i Zajednička izjava o uspostavljanju strateškog partnerstva, kao i Ugovor o zajedničkom razvoju i opremanju između preduzeća ''Jugoimport SDPR'' i ''Emirates Advanced Research&Technology Holding LLC'' - EARTH, navodi se u saopštenju.

Uspostavljeni su, dodaje se, i početni oblici saradnje na nivou vojnih agencija, vojne policije i specijalnih jedinica, kao i u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija i sajber odbrane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: