Rasprava pokazala da nema opozicije

Subotica -- Rasprava koja se vodila u parlamentu nakon ekspozea premijera Aleksandra Vučića pokazala je da opozicija praktično ne postoji, kaže Balint Pastor.

Izvor: Tanjug
Podeli

"„Rasprava je bila kratka i bilo je primetno da opozicija praktično ne postoji", rekao je šef poslaničke grupe Saveza vojvodjanskih Madjara (SVM) u Skupštini Srbije za Mađar so.

On kaže da su poslanici LSV glasali na tri različita načina.

"Nova Demokratska Stranka je pokušala da se ponaša konstruktivno, a Demokratska Stranka se pravila kao da je ona jedina prava opozicija novoj Vladi. Taj stav pokušava pokazati na način da povremeno njeni poslanici izgovaraju prilično grube rečenice"” – rekao je Pastor

On je dodao da se ne seća situacije da je pred skupštinom masa od više hiljada ljudi čekala formiranje nove Vlade, kao što je to bio slučaj u nedelju, rekavši kako građani imaju jako velika očekivanja.

„Velika su očekivanja i vojvođanskih Mađara. Država je u veoma teškoj ekonomskoj situaciji i ukoliko se ne preduzmu nepopularne mere koje su predstavljene u ekspozeu, lako bi mogla bankrotirati” – naglasio je Balint Pastor.

Ocenjujući ekspoze premijera Aleksandra Vučića, on je rekao da je najviše reči bilo o privredi, “zahvaljujući čemu tačno znamo šta će Vlada uraditi tokom predstojećih meseci”.

On je dodao da bi i u Srbiji trebalo uvesti obavezu kakva postoji u Mađarskoj i drugim evropskim zemljama, da Vlada pre početka parlamentarnog zasedanja podnese plan usvajanja zakona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 290 idi na stranu