Ipak svi mediji na zakletvi

Beograd -- Zakletvu članova nove Vlade ipak će moći da snime sve medijske kuće, iako je jutros iz Skupštine poručeno da će to biti dozvoljeno samo određenim medijima.

Izvor: Beta
Podeli

"Snimanje i fotografisanje polaganja zakletve budućih ministara biće omogućeno snimateljima Rojtersa, TV Pinka, Infobiroa, Vlade RS, i fotografima Vlade RS, Tanjuga i Narodne skupštine", navedeno je jutros u saopštenju iz parlamenta.

Međutim, nekoliko sati kasnije, tokom rasprave u parlamentu predsednica Skupštine Maja Gojković je rekla da je to "ispravljeno".

Agencija Beta, koja je bila među kućama kojima nije dozvoljeno snimanje, objavila je da je njenim novinarima rečeno da je odluka doneta u dogovoru predstavnika parlamenta i članova kabineta dosadašnjeg potpredsednika Vlade i budućeg premijera Aleksandra Vučića.

Protest zbog ove odluke izrazilo je Nezavisno udruženje novinara Srbije ocenivši da je u pitanju neprihvatljiva odluka.

"Odluka vodi stvaranju atmosfere u kojoj bi državni organi mogli da biraju kojim medijima će omogućiti praćenje dogadjaja od javnog interesa", navodi NUNS i poziva Skupštinu Srbije da izmeni odluku i omogući prisustvo snimatelja svih medija.

NUNS je zatražio i da se objasni kojim se kriterijumima rukovodila kada je odlučivala o tome koji će mediji moći da snimaju polaganje zakletve novih ministara.

Iako je odluka preinačena, dosad nema odgovora o tom kriterijumu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 290 idi na stranu