Vučić predložio kompletnu vladu

Beograd -- Mandatar Aleksandar Vučić je u skupštinsku proceduru uputio predlog odluke o izboru Vlade, čime je konačno postao poznat kompletan sastav vlade.

Izvor: Tanjug
Podeli

Prema predlogu budućeg premijera Vučića, prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova biće Ivica Dačić, a vlada će imati još tri potpredsednika.

Za ministra poljoprivrede i zaštite životne sredine Vučić je predložio Snežanu Bogosavljević Bošković, a za ministra kulture i informisanja Ivana Tasovca, koji je i dosad bio na toj funkciji. Oko ta dva ministarska mesta do poslednjeg dana je bilo nedoumica.

Kako se navodi na sajtu Skupštine Srbije, Vučić je predlog sa spiskom 18 predloženih imena članova Vlade podneo na osnovu člana 127. Ustava Republike Srbije.

Pred Dačića, kao šefa diplomatije, prema predlogu, potpredsednici vlade su i prof. dr Zorana Mihajlović, koja je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, dr Rasim Ljajić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, i dr Kori Udovički, ministar državne uprave i lokalne samouprave.

Za ministra finansija predložen je Lazar Krstić, ministra pravde Nikola Selaković, a ministra omladine i sporta Vanja Udovičić, koji su i do sada obavljali te funkcije.

Za ministra privrede predložen je dr Dušan Vujović, za ministra rudarstva i energetike Aleksandar Antić, za ministra unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, za ministra odbrane Bratislav Gašić, za ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dr Srđan Verbić, za ministra zdravlja dr Zlatibor Lončar.

Aleksandar Vulin je predložen za ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dok su Jadranka Joksimović i mr Velimir Ilić predloženi za ministre bez portfelja, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 290 idi na stranu