Avakov: Ukrajinske snage napreduju

Ukrajinska operacija protiv proruskih pobunjenika na istoku zemlje napreduje i snage bezbednosti imaju dovoljno resursa da nastave, izjavio je Arsen Avakov.

Izvor: B92

Petak, 25.04.2014.

10:17

Default images

Ukrajinski ministar unutrašnjih poslova je odbacio navode da je Kijev suspendovao "antiterorističku operaciju" zbog pretnji Moskve, nakon što su se ukrajinske snage primakle pobunjeničkom uporištu, preneo je Rojters.

"Nema nikakve suspenzije antiterorističke operacije zbog pretnji invazijom ruskih oružanih snaga", poručio je on preko Fejsbuka.

"Operacija se nastavlja. Teroristi treba neprestano da budu u stanju pripravnosti. Civili nemaju čega da se plaše", naveo je Avakov.

Ukrajinski ministar policije je istakao i da Kijev vodi računa da ne bude civilnih žrtava.

Moskva je prethodno upozorila da bi mogla da reaguje kako bi zaštitila civile.

Ukrajinske vlasti su 15. aprila započele specijalnu bezbednosnu operaciju na jugoistoku Ukrajine, gde od marta traju mitinzi pristalica federalizacije Ukrajine, a juče je pokrenula akciju kod grada Slavjanska u Donjeckoj oblasti, u kojoj je poginulo najmanje pet osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: