Aleksinac: Utopili se beba i dete

Aleksinac -- U aleksinačkom selu Bankovac u Turijskoj reci danas se utopilo dvoje male dece, a policija i vatrogasci traže tela, kaže portparolka Policijske uprave u Nišu.

Izvor: Blic, Tanjug
Podeli

Kako saznaje B92, prijavljeno je da je majka (27) šetala sa decom pored reke, u koju je trogodišnja devojčica M.M. upala, a majka je potom, sa jednomesečnim dečakom M.M. u naručju, pokušala da je izvuče. Žena se spotakla i ispustila bebu, a nabujala reka je odnela decu.

Deca su se utopila na mestu koje je dva kilometra udaljeno od ušća Turijske reke u Južnu Moravu.

Meštanin koji je prolazio uspeo je da iz matice izvuče i spase majku, ali je bujica odnela decu.

Dopisnik B92 javlja da od dece nema ni traga, a da su na terenu spasilačke ekipe i policija, kao i da je o slučaju obavešteno i Više javno tužilaštvo.

Tim za spasavanje Vatrogasne jedinice iz Niša do sada je dva puta pretraživao korito reke Turije, u kojoj se danas utopilo dvoje dece iz sela Bankovac, u opštini Aleksinac, ali njihova tela nisu pronađena.

Vođa tima Marko Radovanović rekao je da je tim, čim je oko 11 sati dobio informaciju šta se dogodilo, krenuo na teren sa ekipom iz Aleksinca, da su brzo izvršili pretragu reke uz pomoć čamca, ali bezuspešno.

"Do 15 časova izvršili smo još jednu pretragu celog korita Turijske reke do ušća u Južnu Moravu, ali tela dece nismo našli", rekao je Radovanović Tanjugu. On je ukazao da Južnu Moravu ne mogu da pretražuju zbog nabujale vode, ali da će korito reke Turije pretraživati do kraja dana.

Portparol Policijske uprave u Nišu Maja Stojiljković rekla je ranije Tanjugu da su meštani prijavili nestanak trogodišnje devojčice i mališana 2013.godine, koji su zajedno sa majkom upali u reku, čiji je sadašnji nivo nakon kiše 70 centimetara.

Uviđaj je još u toku.

Zbog poplave, vanredna situacija u Aleksincu proglašena je pre dva dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 134 idi na stranu