Nađen pištolj, zadržana tri lica

Pištolj iz kog je sinoć ubijen 16-godišnjak u Kaluđerici je pronađen, a tri punoletna lica su zadržana u policiji po zahtevu tužioca, saznaje B92.

Izvor: B92

Utorak, 22.04.2014.

15:18

Default images

Kako saznajemo, istraga se nastavlja i moguće je da će biti više saslušanih osoba kako bi se utvrdilo ko je pucao u dečaka.

Zasad nije odbačena mogućnost da je ovo ubistvo iz nehata, ali su istražni organi odbacili teoriju o tome da je na dečaka pucano iz automobila u pokretu, ili da je ubistvo naručeno i da ima veze sa narkomanijom, kako se u medijima nagađalo.

Marka J. je sinoć oko 22.30 u školskom dvorištu OŠ "Aleksa Šantić" u Kaluđerici pogodio jedan od dva metka čije su čaure na mestu ubistva pronašli pripadnici policije. Metak je dečaka pogodio sa leđa u desnu lopaticu.

Drugovi koji su sa Markom išli u školu kažu da Hitna pomoć nije stigla na vreme.

"Mi smo Hitnu pomoć čekali pola sata, ali uzalud, oni nisu dolazili, tako da je čovek slučajno naišao i odvezao ga. Tamo ispred hitne je čekao da ga prime i krvarario", kažu oni.

Dečak je, posle prijema u Hitnoj pomoći u Kaluđerici, hitno prebačen u Urgentni centar, gde je kasnije preminuo.

Lekari iz Hitne pomoći u Kaluđerici nisi hteli da daju izjave. Ljudi koji žive u blizini škole rekli su da nisu čuli pucnje, već samo vrisku i kola Hitne pomoći.

Neosvetljeni deo ulice u kom se nalazi i škola, prema njihovim rečima, često je bio mesto okupljanja narkomana i kriminalnih grupa.

Dečak koji je ubijen bio je bivši učenik škole u čijem dvorištu je sedeo u trenutku pucnjave.

"Marko J., naš bivši učenik, je bio dobro i pristojno dete, nikada nije bio problematičan. Mislim da se našao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme", rekao je za "Blic" direktor OŠ "Aleksa Šantić" Radivoje Miljić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: