Turčinov: Razgovori bolji od rata

Vršilac dužnosti predsednika Ukrajine Oleksandar Turčinov isitče da su bilo kakvi razgovori o ukrajinskoj krizi bolji od rata.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 20.04.2014.

22:16

Default images

Turčinov je to rekao komentarišući zajedničku izjavu iz Ženeve usvojenu nakon sastanka diplomata EU, SAD, Rusije i Ukrajine navodeći da je ta izjava samo korak ka mirovnim pregovorima o krizi u Ukrajini. "Izjava nije dala odgovore na mnoga pitanja. Ali bilo kakvi razgovori su bolji od rata", rekao je Turčinov za ukrajinsku televiziju, a preneo Itar-tass.

"Prvi korak ka mirovnim pregovorima je učinjen. Vreme će pokazati koliko su iskrene te izjave bile", dodao je on.

Sekretar za medije ruskog predsednika Vladimira Putina, Dmitrij Peskov rekao je u petak za TV kanal "Rusija 1" da je Kremlj zadovoljan rezultatima sastanka u Ženevi o rešavanju političke krize u Ukrajini ali da oni tek treba da budu detaljno analizirani.

Šefovi diplomatija Rusije, Ukrajine, SAD i EU usvojili su na sedmočasovnom mirovnom sastanku u Zzenevi u četvrtak zajedničku izjavu o situaciji u Ukrajini i početnim koracima za smirivanje tenzija i povratku bezbednosti za sve gradjane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: