Kijev poziva specijalce

Ukrajinsko ministarstvo unutrašnjih poslova pozvalo je bivše pripadnike specijalnih jedinica "Berkut" da se vrate u službu i "spasu Ukrajinu", javlja Raša tudej

Izvor: Tanjug

Nedelja, 20.04.2014.

17:50

Default images

Jednice "Berkut" su tokom protesta u februaru branile vladine zgrade u Kijevu od radikalnih demonstranata, koji su tražili odlazak tadašnjeg predsednika Viktora Janukoviča.

Demonstranti su tada optuživali policajce za brutalnost, zbog čega su posle smene vlasti u Ukrajini sve jedinice "Berkut" rasformirane.

Bivši pripadnici "Berkuta" moraju zaboraviti da su bili sa druge strane barikada i setiti se da "su deca ujedinjene ukrajinske zemlje i ostaviti za sobom sve lične ambicije", naveli su u saopštenju zvaničnici ukrajinskog ministarstva, prenosi Raša tudej.

U napadu na kontrolni punkt u gradu Slavjansku na istoku Ukrajine sinoć je ubijeno šest osoba, javio je Glas Rusije.

Žestoki sukob tokom noći blizu Slavjanska pokazuje da ukrajinske vlasti ne mogu da obuzdaju naoružane ekstremiste, saopštilo je nakon toga rusko ministarstvo spoljnih poslova.

Samoproglašeni gradonačelnik Slavjanska, proruski orijentisan, tražio je od ruskog predsednika Vladimira Putina da uputi snage u taj grad na istoku Ukrajine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: