Slavjansk: Putine, pošalji pomoć

Slavjansk -- Samoproglašeni gradonačelnik Slavjanska, proruski orijentisan, tražio je od ruskog predsednika Vladimira Putina da uputi snage u taj grad na istoku Ukrajine.

Izvor: Beta
Podeli

Proruski zvaničnik Slavjanska koji je sebe proglasio gradonačelnikom, Vjačeslav Ponomarjov, zatražio je od ruskog predsednika Vladimira Putina da u taj grad uputi snage za održavanje mira, prenosi danas ruska agencija Ria novosti.

"Tražimo da što hitnije razmotrite mogućnost slanja snaga za održavanje mira kako bi se stanovništvo zaštitilo od fašista", rekao je Ponomarjov novinarima u poruci upućenoj Putinu.

Ponomarjev je rekao da je lokalno stanovništvo ugroženo zbog pretnji, kako je naveo, grupe ekstremne desnice nacionalističkog pokreta Desni sektor. Ocenio je da je ta grupa odgovorna za ubistvo proruskih aktivista danas u Slavjansku na istoku Ukrajine.

Jutros u razmeni vatre ubijeno je nekoliko ljudi kod Slavjanska. Do razmene vatre došlo je kod barikade u mestu Bilbasivka, udaljenom nekoliko kilometara od Slavjanska, koji u potpunosti kontrolišu proruske snage.

Ponomarjov je posle sukoba uveo policijski čas. "Policijski čas danas stupa na snagu. Od ponoći do 6 ujutro zabranjeno je kretanje po ulicama", rekao je on.

Rusija oštro je danas osudila te sukobe, ocenivši da Kijev ne pokazuje spremnost da razoruža "nacionaliste i ekstremiste".

strana 1 od 488 idi na stranu