Rusija kritikuje Ameriku

Moskva -- Rusko ministarstvo spoljnih poslova je kritikovalo američke procene međunarodnog sporazuma o smirivanju krize u Ukrajini.

Izvor: Tanjug
Podeli

Moskva je nazvala pretnje novim sankcijama "potpuno neprihvatljivim".

Vašington je optužen da ultimatumima i pretnjama uporno pokušava da zataška to što ukrajinska vlada upotrebljava silu protiv demonstranata na jugoistoku zemlje, koji izražavau legitiman protest zbog kršenja svojih prava, prenosi Rojters.

Jučerašnjim sporazumom je, između ostalog, predviđeno da se nelegalne naoružane grupe razoružaju i da se okonča okupacija javnih zgrada na jugoistoku Ukrajine.

Američki predsednik Obama je juče ocenio da dogovor iz Zeneve obećava, ali i poručio da su SAD i njeni saveznici spremni da nametnu nove sankcije Rusiji ukoliko se situacija u Ukrajini ne popravi.

Moskva američki stav ocenjuje kao pristrasan, ističući da je razočarana komentarima iz SAD na dogovor koji pruža nadu za rešenje najveće konfrontacije Zapada sa Rusijom još od doba Hladnog rata.

"Krivica za ukrajinsku krizu i njeno sadašnje pogoršavanje se nerazumno svaljuje na Rusiju", ističe se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

strana 1 od 488 idi na stranu