Jacenjuk: Rusija podstiče tenzije

Kijev -- Rusija pokušava da ometa predsedničke izbore u Ukrajini zakazane za 25. maj, saopštio je predsednik privremene ukrajinske vlade Arsenij Jacenjuk.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli

Postoji samo jedna igra koju Rusija igra, a to je da podstakne tenzije u Ukrajini, dodao je Jacenjuk, prenela je agencija Itar-Tas.

Jacenjuk je u razgovoru sa novinarima posle susreta sa biznismenima rekao da veruje da postoji samo jedan način da se suprotstavi takvim planovima - a to je ujedinjenjem zemlje, navodi ruska agencija.

On je dodao da postoji šansa da svi demonstranti koji su učestvovali u protestima protiv vlasti u Kijevu budu amnestirani.

Ukrinform je preneo Jacenjukovu izjavu da Rusija pokušava da se meša u pitanja zemalja, koji joj nikada nisu pripadale „i neće pripadati“.

Na četvoročasovnom susretu o Ukrajini šefova diplomatije Rusije, Ukrajine, SAD i Evropske unije u Ženevi usvojen je dokument o deeskalaciji. Dogovoreno je da se krene u nacionalni dijalog, razoružaju sve nelegalne oružane formacije i da se zgrade vrate legalnim vlasnicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 488 idi na stranu