"Tinde Kovač i Rakić neće u vladu"

Lider NDS Boris Tadić izjavio je da Tinde Kovač Cerović ne ulazi u novu Vladu Srbije i da su samo medijske spekulacije da će ona biti ministarka prosvete.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 17.04.2014.

12:36

Default images

Tadić je to rekao nakon konsultacija kod predsednika Srbije Tomislava Nikolića odgovarajući na pitanja novinara da li će pojedini ljudi iz NDS-a ući u novu vladu.

Tadić je rekao da su to sve medijske spekulacije i da mu je Tinde Kovač Cerović rekla da nju niko iz vladajuće koalicije, ni iz medija, nije zvao i da ona ne ulazi u vladu.

Lider NDS-a dodaje da se u medijima dešavaju stvari koje se ne dešavaju u stvarnosti i ocenio da je pretpostavka za promenu društva da u medijima budu makar elementi stvarnosti, a ne formulacije rekla-kazala.

Boris Tadić je i na konferenciji za novinare u sedištu NDS-a to ponovio i dodao da su obične medijske spekulacije i da će Miodrag Rakić ući u novu Vladu Srbije.

On kaže da njegova stranka ima ogroman ljudski potencijal, ali negira da će neko iz stranke učestvovati u vlasti. Budući da je Tadićev koalicioni partner Nenad Čanak izjavio da je spreman da pomogne novoj vlasti, kada je bio pomenut za mesto predsednika skupštine, Tadić kaže da se njihovi stavovi ne razilaze:

"Čanak je predsednik LSV, on će sam odlučivati koja će biti njegova uloga, a mi ćemo imati koordinaciju o svim bitnim pitanjima".
Tadić je kazao da niko iz NDS neće preuzeti mesto predsednika parlamenta ako bude bila prihvaćena ideja SNS o "rotiranju" predsednika Skupštine na godinu dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: