"Nema ruske vojske u Ukrajini"

Na istoku Ukrajine nema ruskih vojnih snaga, izjavio je danas Dmitrij Peskov, portparol ruskog predsednika Vladimira Putina.

Izvor: B92

Utorak, 15.04.2014.

16:34

Default images

Peskov je naglasio da su apsurdni navodi o prisustvu ruske vojske u toj zemlji.

"Te tvrdnje su apsurdne, tamo nema ruskih vojnika", rekao je Peskov novinarima, preneo je Rojters.

On je sugerisao da zapadne vlade namerno ignorišu ruska uveravanja o tom pitanju i istakao da čovek može samo da izrazi zbunjenost zbog činjenice da "oni više vole da ne čuju sve izjave ruske strane".

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je danas da su neprihvatljivi navodi Evropske unije o ruskoj umešanosti u oružanu pobunu na istoku Ukrajine i da bi sankcije protiv Rusije bile neopravdane i kontraproduktivne.

"Krajnje je vreme da EU shvati da ako zaista pokušava da igra ozbiljnu i pozitivnu ulogu u smirivanju ukrajinske krize, mora da se distancira od pristrasnog pristupa, zasnovanog na podršci određenoj strani u konfliktu", navedeno je u saopštenju, prenosi Itar Tas.

Moskva je ocenila da su neprihvatljive "sugestije da je Rusija umešana u naoružavanje na istoku Ukrajine, kao i pokušaji otvorenog mešanja u unutrašnja pitanja Rusije, uključujući poziv Savetu federacije da revidira ovu ili onu odluku".

Reagujući na najavu novih sankcija iz EU, rusko ministarstvo je istaklo da Brisel neće uplašiti Moskvu neopravdanim i kontraproduktivnim sankcijama, pozivajući EU da se koncentriše na zajedničku potragu za rešenjem krize u Ukrajini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: