FR:Uzet DNK 500 lica zbog silovanja

Pariz -- Sedam meseci nakon silovanja 16-godišnje devojčice u toaletu katoličke gimnazije u francuskom gradu La Rošel, počela je akcija masovnog uzimanja DNK.

Izvor: Tanjug
Podeli

Silovanje se dogodilo u katoličkoj gimnaziji Fenelon-Notr-Dam (Fenelon-Notre-Dame), u francuskom gradu La Rošel, a nakon sedam meseci počela je akcija masovnog uzimanja DNK radi rešavanja tog slučaja.

Rezultati bi trebalo da budu poznati za mesec dana, a negativne analize će biti uništene, preneli su danas francuski mediji.

Akcija je počela nešto malo pre osam časova po lokalnom vremenu na 527 osoba prisutnih u trenuku kada je zločin izvršen.

Radi se o akciji koja je uznemirila pre sveta dečake u toj školskoj ustanovi, iako su đaci imali ceo vikend da se pripreme za dolazak policajaca.

Žan-Fransoa Futen, gradonačelnik La Rošela, koji je bio prisutan u toj ustanovi, izjavio je za TV stanicu BFM da za sada niko nije odbio da se podvrgne DNK testu.

Zločin je počinjen u toaletu gimnazije, svetlo je bilo ugašeno, tako da žrtva nije mogla da pruži dokaze policiji zaduženoj za preliminarnu istragu.

Na odeći žrtve ipak je izolovan DNK nepoznate muške osobe.

Laboratorija iz Liona će biti zadužena za utvrđivanje danas prikupljenih DNK profila, a iz Nanta će ih potom uporediti jedan po jedan sa profilom nepoznate osobe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 488 idi na stranu