Licemerje Zapada prešlo sve granice

Moskva -- Licemerje je prešlo sve granice, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, reagujući na reakcije Zapada na krizu u Ukrajini.

Izvor: Beta
Podeli

"Sećamo se da je nasilje na trgu Majdan, koje se završilo sa desetinama mrtvih, okvalifikovano kao demokratija. Sada se povodom mirnih demonstracija na jugoistoku (Ukrajine) govori o terorizmu", rekao je Lavrov na konferneciji za novinare, dodajući da "licemerje prelazi sve granice".

Ukrajinske specijalne snage razmenile su juče vatru s proruskom milicijom kod grada Slavjanska, u Donječkoj oblasti

. Ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Arsen Avakov rekao je da "u antiterorističkoj akciji ima mrtvih i ranjenih na obe strane", kao i da je poginuo jedan oficir ukrajinske službe bezbednosti.

Svrgnuti ukrajinski predsednik Viktor Janukovič tvrdi da vlada u Kijevu koordinira svoje akcije sa američkom Centralnom obaveštajnom agencijom (CIA).

Savet bezbednosti UN održao je noćas hitan sastanak o eskalaciji krize u Ukrajini. Predstavnici zapadnih zemalja optužili su Rusiju za tenzije na istoku Ukrajine, a Moskva je pozvala Kijev da "prestane da koristi silu protiv ukrajinskog naroda".

strana 1 od 488 idi na stranu