BBICC: Studenti FON treći na svetu

Studenti FON zauzeli su treće mesto na svetskom takmičenju u rešavanju studije slučaja Belgrade Business International Case Competition 2014.

Izvor: B92

Utorak, 08.04.2014.

11:39

Default images

Beogradski studenti dele treće mesto sa Univerzitetom Porta, iza dvostrukih šampiona sa Nacionalnog univerziteta Singapur i Tehnološkog univerziteta Kvinslend iz Australije.

Tim FON-a nastupio je u sastavu: Katarina Mirković, Maša Sretenović, Luka Važić i Iva Mišović pod mentorstvom Aleksandra Bijelića i Ane Ivanović.

Završne prezentacije rešenja učesnika svetskog takmičenja u rešavanju poslovne studije slučaja održane su prethodnog vikenda, a studenti sa 12 svetskih univerziteta iz Amerike, Kanade, Australije, Tajlanda, Singapura, Portugala, Holandije, Danske, Norveške i Srbije, nakon 30 sati rešavanja poslovne studije slučaja u karantinu, branili su svoja rešenja.

Timovi su odgovarali na pitanja stručnog žirija sačinjenog od 14 top menadžera i konsultanata vodećih kompanija iz Srbije.

Studiju slučaja zadala je kompanija Danubius koja posluje u okviru Delta Holdinga. Poslovni izazov sa kojim su se suočili studenti bio je vezan za povećanje konzumiranja testenine na domaćem tržištu kao i mogućnosti plasmana Danubius brenda na inostranim tržištima.

"Trudili smo se da izaberemo temu koja će studentima iz celog sveta biti zanimljiva. Industrija testenina na primeru liderske kompanije Danubius sa tržišta Srbije bio je veliki izazov za sve njih. Predloženo je mnogo kvalitetnih ideja na osnovu najbolje prakse inostranih tržišta kao i na osnovu analize ponašanja potrošača iz Srbije. Najtalentovaniji studenti dali su preporuke za buduću prodajnu i marketing strategiju kompanije što utiče na jačanje pozicije brenda Danubius u domaćim i međunarodnim okvirima", rekla je Vesna Damnjanović, direktorka takmičenja.

Potpredsednica Delta holdinga Marija Desivojević Cvetković rekla je da je najveća konkurentna prednost danas znanje.

"Znanje je ono što odvaja uspešne od neuspešnih kompanija, uspešne od neuspešnih ekonomija. Delta je zbog toga fokusirana na stalnu pomoć oblasti obrazovanja, pre svega na podršku našim najuspešnijiim studentima i fakultetima. Belgrade Business International Case Competition nam je važan jer predstavlja direktno povezivanje Srbije sa svetom, što je jedini put za kvalitetnu razmenu znanja i praćenje najsavremenijih trendova u razvijenim zemljama. Verujem da smo, zahvaljujući ovoj uspešnoj saradnji, danas korak bliži zajedničkom cilju, a to je da podignemo kvalitet obrazovanja u Srbiji i na taj način sebi i svojoj deci obezbedimo lepše mesto za ostanak", rekla je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: