Hejg o Srbiji, očekivanjima, Rusiji

Vilijam Hejg je izjavio da se od Srbije i drugih zemalja koje se približavaju članstvu u EU očekuje da sarađuju s Briselom u pitanjima spoljne politike.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 31.03.2014.

17:58

Default images

"Za članstvo u EU, što je cilj Srbije i drugih zemalja, važna je spremnost na saradnju u pitanjima spoljne politike. I to je nešto što očekujemo od svih zemalja Zapadnog Balkana u narednim godinama", rekao je britanski šef diplomatije u emisiji Intervju 20 na televiziji BHT 1, čiji je odlomak emitovan danas.

On je to rekao odgovarajući na pitanje novinarke da li je problem to što je Srbija, kako je rekla, "vrlo snažno podržala Rusiju i referendum na Krimu".

Srpski zvaničnici su u više navrata poručili da o stavu povodom ukrajinske krize neće odlučivati tehnička, već nova vlada, ali da će Srbija poštovati i obaveze prema EU i tradicionalno bliske odnose s Moskvom.

U Generalnoj skupštini UN prošle sedmice je usvojena neobavezujuća rezolucija kojom se proglašava nevažećim referendum o otcepljenju Krima od Ukrajine. Srbija je, kao i BiH, bila među članicama UN koje uopšte nisu glasale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: