Tači: Uskoro Oružane snage Kosova

Priština -- Kosovski premijer Hašim Tači izjavio je da će se Kosovske snage bezbednosti uskoro transformisati u Oružane snage Kosova, sa 8.000 pripadnika.

Izvor: FoNet, Blic
Podeli

"Nema razloga za odlaganje. Očekujemo da Ustavni sud odobri nekoliko stvari čije smo razjašnjenje tražili, pa će parlament potvrditi zahtev vlade da se stvore Oružane snage Kosova - vojska sa 8.000 devojaka i mladića ", rekao je Tači.

On je u izjavi koju je preneo FoNet, rekao da Sjedinjene Američke Države, NATO i Evropska unija podržavaju stvaranje Oružanih snaga Kosova.

Kosovo

Z. Potok: Ranjena tri policajca

Zubin Potok -- U zasedi kod sela Banjska, u opštini Zubin Potok, oko 22 sata ranjenja tri pripadnika Kosovske policijske službe srpske nacionalnosti, javio je portal Koha net.

Kosovo ponedeljak 31.03. 23:32 Komentara: 14

KiM: Srbi bojkotuju skupštinu

Priština -- Srpski poslanici u kosovskoj skupštini zajedno s predstavnicima manjina bojkotovaće rad tog tela dok se s dnevnog reda ne skine izmena Zakona o opštim izborima.

Kosovo ponedeljak 31.03. 11:55 Komentara: 2

Dijalog nije mesto za Ukrajinu

Beograd -- Predsednik aktuelnog Odbora za KiM Milovan Drecun ne veruje da će EU administracija iskoristiti današnju rundu dijaloga kako bi uticala na Srbiju oko Ukrajine.

Kosovo ponedeljak 31.03. 10:08 Komentara: 2
strana 1 od 91 idi na stranu