"Ne moramo pratiti EU oko Rusije"

Srbija još nije članica EU te stoga ne mora da doslovno sprovodi spoljnu politiku Unije, rekao je ministar Lazar Krstić o evropskim sankcijama Rusiji.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 31.03.2014.

18:36

Default images

Za nas je ovo vrlo teška situacija, rekao je ministar finansija u tehničkoj vladi Srbije Lazar Krstić, podsećajući na blisku istoriju, kada je Srbija i sama bila pod sankcijama.

Krstić je rekao da je Srbija u prošlosti često imala ambivalentan odnos prema EU, da je bilo velikih reči, ali često premalo akcije.

Danas smo na putu ka EU na tački sa koje nema povratka, a nakon izbora imamo istorijsku šansu da završimo započeti posao, rekao je Krstić. Srbija je na putu da dobije vladu koja će aktivno sprovoditi reformsku politiku, izjavio je ministar Krstić.

"Potrebna nam je vlada koja aktivno formuliše politiku, a ne samo predlaže zakone, rekao je ministar na panelu Zdrava ekonomija zdravo pridruživanje, koje je organizovao briselski trust mozgova Centar za evropsku politiku (EPC).

Britanski šef diplomatije Vilijam Hejg izjavio je ranije danas da se od Srbije i drugih zemalja koje se približavaju članstvu u EU očekuje da sarađuju s Briselom u pitanjima spoljne politike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: