DRI predala Skupštini izveštaj

Beograd -- Državna revizorska institucija (DRI) predala je danas Skupštini Srbije Izveštaj o radu te institucije za 2013. godinu.

Izvor: Tanjug
Podeli

DRI je tim izveštajem obavestila Narodnu skupštinu o izvršenju godišnjeg programa revizije za 2013. godinu, o datim mišljenjima, utvrđenim nepravilnostima, efektima revizije, datim preporukama i inicijativama za izmenu propisa, navodi se u saopštenju.

Nakon sprovedenih revizija u 2013. godini, Državna revizorska institucija je objavila 66 izveštaja.

Za pravilnost poslovanja izraženo je, takođe, 66 mišljenja, i to pet pozitivnih mišljenja, 58 mišljenja sa rezervom i tri uzdržavajuća mišljenja.

Državna revizorska institucija dala je subjektima revizije 1.081 preporuku.

U oblasti rashoda i izdataka date su 262 preporuke, za bilans stanja 139, a za poboljšanje sistema finansijskog upravljanja 248. Značajan broj preporuka dat je i u oblasti javnih nabavki 87, popisa imovine i obaveza 56, prihoda i primanja 38, pripreme i donošenja budžeta, odnosno finansijskih planova 26 i preuzimanja obaveza 17.

DRI je zbog utvrđenih nepravilnosti podnela 208 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, 18 prijava za privredni prestup i 51 krivičnu prijavu.

Finansijskim izveštajima, koji se odnose na 2012. godinu, obuhvaćeni su javni rashodi i izdaci u ukupnom iznosu od 2.683 milijarde dinara.

Za finansijske izveštaje državni revizori dali su pet pozitivnih mišljenja, 59 mišljenja je sa rezervom, a u dva izveštaja data su uzdržavajuća mišljenja.

Izveštaj o radu Državne revizorske institucije za 2013. godinu je objavljen na sajtu Institucije i u pitanju je sedmi izveštaj o radu koji je ta institucija, od svog uspostavljanja 2007. godine, predala Narodnoj skupštini.

strana 1 od 312 idi na stranu