Brazil: Policija zauzela favelu

Rio de Ženeiro -- Brazilska policija je danas uspela da za 20 minuta zauzme favelu Mare, ali je većina dilera drogom uspela da pobegne.

Izvor: Tanjug
Podeli

Više od 1.000 brazilskih policajaca, potpomognutih helikopterima i oklopnim vozilima brazilske mornarice, okupirali su danas za samo 20 minuta i bez ispaljenog metka favelu Mare, u blizini međunarodnog aerodrodma Rio De Žaneira, samo 74 dana pre početka Svetskog fudbalskog prvenstva u Brazilu.

Ova brza operacija, izvedena u zoru, predstavlja najnoviji pokušaj da se dileri droge isteraju iz favele Mare, koja predstavlja utočište organizovanog kriminala i jedno je od najopasnijih mesta u Riju, izveštava AFP.

Preuzimanje kontrole nad ovom favelom je predstavljalo bezbednosni prioritet za brazilske vlasti, s obzirom da kroz nju prolazi autoput do aerodroma Galeao, na koji će, kada u junu počne Svetsko prvenstvo, sleteti desetine hiljada stranih gostiju.

Policija je prijavila da je u faveli pronašla oružje i 450 kilograma marihuane, ali su uhvaćena samo dva dilera. Po priči stanovnika Marea, većina dilera je pobegla iz ove favele nakon što je u petak najavljena policijska akcija.

Brazilska predsednica Dilma Rusef saglasila se sa zahtevom guvernera Rija da se tokom Svetskog prvenstva, u favelama koje okružuju grad, rasporede i pripadnici saveznih trupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 463 idi na stranu