Opštinski odbori LDP traže izbore

Opštinski odbori LDP u Beogradu mogli bi u narednom periodu da traže od vrha stranke da ne odlaže vanrednu stranačku izbornu skupštinu.

Izvor: B92

Petak, 28.03.2014.

07:59

Default images

Posle te sednice, očekuje se, kako saznaje Danas, da Čedomir Jovanović više ne bude predsednik stranke.

Prema saznanjima Danasa, prvi odbor koji je zahteve ovog tipa formulisao i zvanično uputio centrali stranke je opštinski odbor LDP Savski venac.

Ovaj odbor je na sednici u ponedeljak zaključio da zbog lošeg rezultata na izborima u Srbiji i Beogradu vrhu stranke predlaži održavanje vanredne izborne skupštine u što je moguće kraćem roku, na kojoj bi bilo izabrano rukovodstvo i utvrđeni magistralni pravci delovanja stranke.

Jedan od zaključaka je i da na Savskom vencu LDP treba da nastavi saradnju sa sadašnjim koalicionim partnerima.

Nenad Milić, zamenik predsednika LDP, za Danas kaže da su ovi zahtevi kucanje na otvorena vrata jer je Predsedništvo stranke donelo odluku da Glavni odbor odluči o eventualnom održavanju vanredne skupštine.

Prema njegovoj proceni, GO bi mogao da se sastane za deset ili petnaest dana, a ako odluka bude da vanredne skupštine bude, ona bi mogla da bude održana za oko tri meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: