Ruske zastave na vojnim objektima

Ruske zastave istaknute su danas na svim vojnim kasarnama i zgradma na poluostrvu Krim, saopštio je načelnik generalštaba ruskih snaga Valerij Gerasimov.

Izvor: Beta

Sreda, 26.03.2014.

09:32

Default images

"Zastave Ruske Federacije istaknute su 26. marta na sve 193 jedinice i vojne institucije stacionirane na Krimu", rekao je Gerasimov, a prenele RIA Novosti.

Kako su rekli ukrajinski zvaničnici, ruske snage sinoć su preuzele kontrolu nad poslednjim ukrajinskim brodom na Krimu. Ruska strana, međutim, nije izdala saopštenja o tom događaju.

Rusija je preuzela vojnu kontrolu na tom poluostrvu u periodu od tri nedelje.

Ukrajinski vojnici koji su odlučili da nastave službu u Ukrajini biće vraćeni u tu zemlju vozom, zajedno sa stvarima u njihovom vlasništvu, pošto predaju oružje ruskim snagama, rekao je general Gerasimov. Do 25. maja, oko 1.500 ukrajinskih vojnika izjasnilo se na registraciji u Sevastopolju za tu opciju.

Ukrajinski ministar odbrane Igor Tenjuh, koji je juče podneo ostavku, rekao je u parlamentu da je od 18.000 ukrajinskih vojnika stacioniranih na Krimu, samo 4.300 njih odabralo da se vrati u Ukrajinu i nastavi da službu u vojsci te zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: