Suđenje Šariću za pranje novca 1.IV

Nastavak suđenja Darku Šariću za pranje "kokainskog" novca u Srbiji zakazan je za utorak, 1. april, u Specijalnom sudu u Beogradu.

Izvor: B92

Sreda, 26.03.2014.

14:50

Default images

Tada se očekuje da će narko bos početi da govori s kim je sve sarađivao i kako je u legalne tokove ubacivao novac od preprodaje droge.

U nastavku suđenja Šariću za krijumčarenje 5,7 tona kokaina, predsednik sudskog veća sudija Siniša Petrović je napomenuo da se proces za pranje para nastavlja u utorak i precizirao da će se suđenje odvijati u popodnevnom terminu od 14.30 sati.

Šarić je u ponedeljak, kada se prvi put pojavio pred Specijalnim sudom, negirao da je sa pripadnicima svoje grupe organizovao krijumčarenje ukupno 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu, tvrdeći da je ceo proces "obmana bivšeg režima da zamagli svoje lopovluke".

Tada je rekao da je sarađivao sa mnogim moćnim i bogatim ljudima, a da su oni još na polozajima dok je on u zatvoru i najavio je da će pozvati brojne svedoke da svedoče o montiranju optužbi za pranje para.

Šarić je napomenuo da je, za razliku od milijardi koje su pominjane u javnosti, optužen sa još desetak ljudi za pranje samo 22 miliona evra.

"Nema koga neću pozvati da svedoči o pranju para. Ne mogu da tamo neki sede kao ugledni građani, a ja i moj brat u zatvoru", rekao je optuženi, kada je spomenuo i slučaj Argobanke.

U tom procesu sudi se po sedam spojenih optužnica.

U Specijalnom sudu danas je inače izvođenjem dokaza, među kojima i SMS poruka, nastavljeno suđenje Šariću i pripadnicima njegove grupe za šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

Tokom trećeg dana suđenja, kome je prisustovao i Šarić, Tužilaštvo je predstavilo i tri SMS poruke koje, kako tvrde, predstavljaju dokaz da su okrivljeni Boban Stojiljković i Marko Dabović u Brazilu dogovorali pomoć pri utovaru kokaina.

Suđenje će biti nastavljeno sutra izvođenjem dokaza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: