Osvojen i poslednji ukrajinski brod

Kijev -- Ruske trupe izvele su juriš i na poslednji brod na kojem se vijorila ukrajinska zastava na crnomorskom poluostrvu Krim, saopšteno je u Kijevu.

Izvor: Tanjug
Podeli

Juriš na brod "Čerkasi" izveden je dan nakon što su ruske snage preuzele kontrolu nad brodom "Konstantin Olšanskij" koji je, kao i "Čerkasi", bio blokiran ruskim brodovima na jezeru Donuzlav u zapadnom delu Krima, navodi se u saopštenju koje je portparol ukrajinskog Ministarstva odbrane Vladislav Seleznjov objavio na svom nalogu na Fejsbuku.

"Jurišne snage su sada na 'Čerkasiju'. Posada je zabarikadirana unutar broda. Juriš je u toku", napisao je on, a prenosi AFP.

Seleznjov je, u poruci koju je ranije postavio na društvenoj mreži, naveo da je brod opkolilo nekoliko jurišnih helikoptera Mi-35 i još tri broda.

Nove ukrajinske vlasti naložile su juče potpuno povlačenje vojnih snaga Ukrajine sa Krima, navodi AFP.

Ruske trupe i prokremaljska milicija sada kontrolišu gotovo sve ukrajinske vojne baze na Krimu, nakon što su tokom protekla četiri dana izvele tri velika juriša na ključne pomorske i vazduhoplovne objekte, zaključuje francuska agencija.

strana 1 od 463 idi na stranu