Ukrajina povlači vojsku s Krima

Savet za nacionalnu bezbednost Ukrajine naložio Ministarstvu odbrane da sprovede dislokaciju vojnih jedinica stacioniranih na Krimu, izjavio Aleksandar Turčinov

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 24.03.2014.

11:10

Default images

Vršilac dužnosti ukrajinskog predsednika i predsednik parlamenta je rekao i da je Savet naložio vladi da evakuiše porodice vojnika kada su izloženi realnoj pretnji po život i zdravlje, prenele su ukrajinske agencije.

Vladi je naloženo da smesti članove vojnih porodica na kontinentalnom delu Ukrajine.

"Vladi je poručeno da osigura smeštaj svima koji moraju da napuste svoje kuće pod pritiskom okupatora", rekao je Turčinov, a prenela je agencija UNN.

Turčinov je rekao na konsultativnom sastanku SNBU da su tokom noći "nastavljene provokacije okupatorske vojske Rusije protiv jedinica Oružanih snaga Ukrajine".

Prema njegovim rečima, izvršen je desant na jedinice mornaričke pešadije kod grada Feodosije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: