Portparolka NATO ostaje pri tvitu

Brisel/Beograd -- Portparolka NATO Oana Lungesku kaže za B92 da je ranije danas retvitovala tvit koji je zahvalio NATO-u na spasavanju civila od etničkog čišćenja na Kosovu 1999.

Izvor: B92
Podeli

Ona je dodala da time nije vređala žrtve.

Na dan kada se obeležava 15. godišnjica početka bombardovanja, portparolka NATO-a Oana Lungesku je retvitovala slogan "NATO, uradi to", koji je prethodno postavila kosovska ministarka za evropske integracije Vljora Čitaku.

Na to je reagovalo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije koje je saopštilo da je tvitom portparolke NATO iskazano nepoštovanje prema srpskim žrtvama NATO bombardovanja.

U odgovoru na medijske upite za pojašnjenje objave na Tviteru, portparolka NATO-a je za B92 rekla:

“Prenošenje tvita ni na koji način nije imalo za cilj da pokaže nepoštovanje prema žrtvama konflikta iz 1999. Svaki gubitak života je tragičan. Ovo je bio retvit tvita koji je zahvalio NATO-u na spasavanju civila od etničkog čišćenja na Kosovu. NATO je brzo reagovao da zaštiti ljude na Kosovu 1999. i naša mirovna misija KFOR nastavlja da omogućava sigurno okruženje za sve ljude na Kosovu na osnovu Rezolucije 1244 Ujedinjenih nacija”.

Saopštenjem je reagovala i Kancelarija za Kosovo i Metohiju, iz koje je rečeno da je portparolka postavila "ciničnu, sarkastičnu i neljudsku čestitku".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 312 idi na stranu