Prvi razgovori o vladi tek slede

Beograd -- Bojan Kostreš iz LSV kaže da do sada nije bilo sastanaka i da ne očekuje da će prvi razgovori o formiranju nove vlade početi pre nego što se formira parlament.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Nije bilo sastanaka i ne očekujemo da će kontakata biti pre nego što bude konstituisan parlament i pošto Aleksandar Vučić bude imenovan za mandatara za sastav nove vlade. Tek kad on iznese program i plan onda možemo razgovarati", rekao je Kostreš za RTS.

On je naveo da pre toga može biti kontakata izmedju stranaka, ali ne i zvaničnih razgovora dok se ne vidi koji su prioriteti naredne vlade.

Na pitanje da li će Liga nastupati u okviru koalicije sa NDS, sa kojom je bila na izbornoj listi, Kostreš je rekao da će u razgovorima za sastav nove vlade pokušati da funkcioniše kao koalicija.

On je rekao da su predstavncici Lige socijademokrata zadovoljni izbornim rezultatom i predvidjenim brojem od šest mandata u parlamentu i da je to najbolji rezultat od 2000. godine.

Takodje je rekao da će se o formiranju poslaničkog kluba dogovoriti sa koalicionim partnerima.

On je rekao da se LSV i NDS po mnogim temama slažu, ali se ne slažu jedino po pitanju nivoa autonomije Vojvodine i dodao da je najvažnije pitanje za LSV ustavna reforma i položaj Vojvodine.

Na pitanje da li ostaje pri stavu da Liga socijaldemokrata ne bi bila u vladi sa socijalistima, on je rekao da Glavni odbor stranke još nije doneo odluku.

"Ukoliko budemo išli u tom pravcu mislim da ne možemo saradjivati sa onima koji su svo vreme opstruirali evropski put Srbije i sa onima koji su kroz vodjenje javnih preduzeća bili antiteza onome za šta se Liga socijaldemokrata zalaze. Glavni odbor se o tome nije izjasnio ali mislim da će to biti stav", rekao je Kostreš.

Prema njegovim recima, najvažnije pitanje za LSV je ustavna reforma i položaj Vojvodine.

Govoreći o tome da li se bliže pokrajinski izbori, Kostreš je kazao da se LSV zalaže za funkcionisanje institucija u Vojvodini.

"O tome prvo želimo da razgovaramo sa našim koalicionim partnerima. Mi ni na koji nacin ne zapostavljamo cinjenicu da SNS u Vojvodini ostvarila dobar rezultat", naveo je Kostreš.

Ukoliko ne bude dogovora oko kljucnih pitanja, rekonstrukcija vlade ili neka druga aktivnost nisu nemogući, zakljucio je Kostreš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 91 idi na stranu