Matić SNS-u doneo rekordnih 71,1 %

Najveći procenat glasova na republičkim izborima Srpska napredna stranka osvojila je u opštini Koceljeva, ukupno 71,10 odsto.

Izvor: B92

Petak, 21.03.2014.

16:21

Default images

Zanimljivo je da ova stranka na prošlim lokalnim izborima u Koceljevi nije prešla cenzus, a za sadašnji rezultat građani velike zasluge pripisuju Veroljubu Matiću.

Njemu je ovo već treći mandat na čelu opštine, a iz grupe građana u naprednjake prešao je posle izbora 2012. godine.

Do pre samo dve godine Koceljeva je bila neosvojeni bastion za demokrate i naprednjake, a danas prva opština u Srbiji po broju glasača za Srpsku naprednu stranku. U nekadašnjem uporištu socijalista naprednjaci su dobili 71,10 odsto, SPS 12,45, a svi ostali petnaestak odsto.

"Infrastruktura je osnovni razlog tih glasova, jer se ulaže i građani su to prepoznali", kaže meštanin Koceljeve. "Narod ipak očekuje od Vučića neke promene, jer od ovih drugih nismo ništa dobili", kaže jedan Koceljevčanin.

Mnogi ove zasluge pripisuju prvom čoveku opštine, Veroljubu Matiću, kome je ovo treći mandat.

"Ovde ja mislim da je pre svega do predsednika opštine, jer je on čovek od uticaja i građani imaju dosta poverenja u njega", kaže meštanin Koceljeve.

"Sve teskobe što nas muče, tu se javimo u direkciju, građevinsko zemljište", kaže Koceljevčanin.

A predsednik opštine stiže u fordu, koji ga, kako kaže, nije izdao nu u jednoj kampanji od 2000. Nije ga izdavao ni rezultat. Dok je učestvovao kao grupa građana, druge opcije jedva da su prelazile cenzus, a 2012. ispod crte ostali su naprednjaci i demokrate. Posle toga, Matić je sa članstvom prešao kod naprednjaka, pa rezultat sa poslednjih izbora tumači kao zajednički doprinos.

"Ja mislim da narod opštine Koceljeva ima veliko poverenje u Srpsku naprednu stranku i Aleksandra Vučića i iz tih razloga su dali poverenje i najveće poverenje u Srbiji, a meni su zadali domaći zadatak da to poverenje narodu vratim kroz posao koji ću raditi u budućim vremenima - kaže Veroljub Matić, predsednik opštine Koceljeva", kaže Veroljub Matić, predsednik opštine Koceljeva.

Većinu klupa u lokalnoj skupštini popunjavaju naprednjaci. Do poverenja stižu, kako tvrde, realnim obećanjima.

"Sve normalno sa ljudima smo pričali, saslušavali njihove potrebe, nismo obećavali nista mnogo, tako da je to to", kaže Vladan Janković, predsednik Skupštine opštine Koceljeva.

A ispunjenje tih obećanja i potreba građana biće na ispitu neki drugi put.

SNS je gotovo isto tako visok rezultat dobila i u opštini Gora, na jugu Kosova i Metohije, gde je za tu stranku glasao 71% Goranaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: