MSP ne može da komentariše Ukrajinu

Beograd -- Srbija se nije izjasnila o sankcijama EU zvaničnicima svrgnutog ukrajinskog režima jer je naša vlada u tehničkom mandatu i ne može komentarisati takve situacije

Izvor: Beta
Podeli

"Nova vlada Srbije će se izjasniti o situaciji u Ukrajini i na Krimu. Tehnička vlada ne komentariše aktuelna politička dešavanja u svetu", rekli su u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije agenciji Beta.

Odluci Saveta EU o uvođenju sankcija "određenim osobama, pravnim licima i telima" odgovornim za zloupotrebu državnih fondova i kršenje ljudskih prava u Ukrajini pridružilo se više zemalja koje nisu članice EU, među kojima su Crna Gora, Island, Albanija, Lihtenštajn, Norveška i Moldavija.

BiH nije odgovorila na zahtev EU, jer o tome nije postignuta saglasnost u tročlanom Predsedništvu BiH.

O stavovima EU povodom krize u Ukrajini ministra spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkića juče je obavestio šef delegacije EU u Beogradu Majkl Davenport, koji mu je preneo poruku visoke predstavnice Ketrin Ešton.

Mrkić je juče o Ukrajini razgovarao i s ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Čepurinom, "koji mu je dostavio poruku ministra inostranih poslova Sergeja Lavrova", saopšteno je iz Ministarstva.

Odluka Saveta EU nalaže zamrzavanje novčanih sredstava i ekonomskih resursa osobama koje su označene kao odgovorne za zloupotrebu ukrajinskih državnih fondova, kao i onima koji su proglašeni odgovornim za kršenje ljudskih prava u Ukrajini.

Politika

Optužnica za Hernadija

Zagreb -- Uskok je nakon sprovedene istrage podigao optužnicu protiv predsednika Uprave MOL-a Žolta Hernadija, kog tereti da je Ivi Sanaderu obećao 10 miliona evra mita.

Politika ponedeljak 31.03. 20:19 Komentara: 0
strana 1 od 312 idi na stranu