Čelnik Inspekcije uhapšen zbog mita

Uprava kriminalističke policije uhapsila je Dragoljuba Peuraču, direktora Inspekcije za rad u Ministarstvu rada i zapošljavanja, saznaje B92.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 19.03.2014.

14:11

Default images

Peurača se, kako sumnja policija, tereti za primanje mita. Kako nezvanično saznajemo, on je od vlasnika firme "Men pauer" (Man Power) prvo tražio 30 000 evra, da bi na kraju uzeo 15 000 evra za dokumenta koja je kao državni službenik bio u obavezi da da.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije danas su pretresli radne prostorije direktora Republičkog inspektorata za rad Dragoljuba Peurače, zbog sumnje da je primio mito, saopštilo je danas Ministarstvo rada.

Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike u saopštenju je navelo da je primanje mita lična odgovornost pojedinca kao i da
podržava borbu protiv korupcije i kriminala i u vezi sa tim slučajem sarađuje sa istražnim organima i organima tužilaštva.

U međuvremenu, Inspekcija rada Republike Srbije nesmetano obavlja svoj posao, navodi se u saopštenju.

Peurača je ranije radio kao operativac u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala, odakle je otišao za nečelnika odeljenja za kontraobaveštajnu zaštitu u kabinetu ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića.

Odatle je u avgustu 2012. odlukom vlade postavljen na mesto direktora Inspekcije rada.

Peurača je uhapšen u hotelu "Hajat".

Očekuje se da policija zvanično saopšti više detalja o hapšenju. ...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: