Šariću određen pritvor do 60 dana

Krivično vanpretresno veće Specijalnog suda odredilo je pritvor do 60 dana Darku Šariću, odbeglom narko-bosu koji je od danas u Srbiji nakon predaje.

Izvor: B92

Utorak, 18.03.2014.

14:44

Default images

KV veće Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu odluku o pritvoru donelo je nakon što je prethodno Darko Šarić bio saslušan. Veće je utvrdilo da i dalje stoje razlozi zbog kojih je Šariću bio određen pritvor još u decembru 2009. godine, dok je bio u bekstvu, nakon presecanja lanca krijumčarenja narkotika i međunarodne poternice.

Pritvor traje do dalje odluke suda, a najduže do 60 dana.

"I dalje postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od njegovog bekstva, kao i da i dalje postoje okolnosti koje ukazuju da bi optuženi boravkom na slobodi mogao da ponovi krivično delo, s obzirom na to da postoji opravdana sumnja da se u konkretnom slučaju radi o veoma ozbiljnom i organizovanom švercu kokaina, kao i činjenici da je optuženi ranije osuđivan", navodi se u saopštenju Specijalnog suda.

Dodaje se i da je Veće prihvatilo i predlog Tužilaštva za organizovani kriminal da se optuženom Darku Šariću odredi pritvor zbog toga što je za krivična dela koja mu se stavljaju na teret propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledice su takvi da su doveli do uznemirenja javnosti, koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Šariću kao organizatoru kriminalne grupe za šverc kokaina preti kazna do 15 godina zatvora.

Suđenje Šariću i njegovoj grupi, optuženoj za šverc kokaina, nastavlja se 24. marta pred Specijalnim sudom, kada će se znati da li će on tada izneti svoju odbranu ili će tražiti vreme za pripremu.

"Darko Šarić je krivičnom vanraspravnom veću Specijalnog suda na saslušanju rekao da se skrivao u Latinskoj Americi i delu Južne Afrike, i "da se dobrovoljno predao", preneo je novinarima ispred Specijalnog suda njegov branilac Radoslav Baćević nakon završenog saslušanja.

Šarić je sudu ispričao da se odlučio na predaju pošto su ga bezbednosne službe Srbije i Crne Gore otkrile u Latinskoj Americi, naveo je advokat Baćević.

Advokat je objasnio da je Šarić želeo da bude iz Latinske Amerike prebačen u Crnu Goru kako bi se video da porodicom, s kojim je imao priliku da tamo razgovarao oko pola sata, kao i jer "veruje da će suđenje biti fer i pošteno i da će se utvrditi istina".

Šarić je jutros avionom iz Podgorice prebačen u Beograd i nakon što je identifikovan u Policijskoj upravi Beograd, sproveden je u zgradu Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici, gde je smešten u pritvorsku jedinicu Okružnog zatvora u Beogradu.

Šarić je jutros uhapšen u zajedničkoj akciji organa Srbije i Crne Gore. Šarić se tereti za organizovanje međunarodne trgovine narkoticima, a u žižu svetske javnosti došao je nakon zaplene tri tone kokaina do koje je došlo zahvaljujući saradnji MUP-a Srbije i američke agencije DEA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: