GIK: U Beogradu SNS-u 63 odbornika

Beograd -- SNS je, prema konačnim rezultatima Gradske izborne komisije, koji su večeras saopšteni, u Beogradu osvojila 43,62 odsto glasova, odnosno 63 mandata.

Izvor: Tanjug
Podeli

U gradski parlament će još ući DS, koalicija SPS-PUPS-JS i DSS.

Predsednik GIK Zoran Lukić rekao je na konferenciji za novinare da će Demokratska stranka imati 22 odbornika, jer je osvojila 15,7 odsto glasova, koalicija SPS-PUPS-JS imaće 16 odbornika (11,49 odsto glasova), dok će Demokratska stranka Srbije imati devet odbornika (6,39 odsto glasova).

Ostale stranke ostale su ispod cenzusa, a najviše glasova od njih dobio je Pokret Dveri - 3,74 odsto.

Nova demokratska stranka je prema konačnim rezultatima, osvojila 3,66 odsto glasova, Liberalno demokratska partija 3,2 odsto, lista "Dosta je bilo - Saša Radulović" 2,06 odsto, Srpska radikalna stranka 2,02 odsto, Građanski pokret "Jeste SVEjeDNO", koji predvodi radio-voditelj Igor Brakus 1,45 odsto, a Ujedinjeni regioni Srbije 1,17 odsto.

Ostale liste osvojile su manje od jedan odsto glasova Beograđana.

Prema rezultatima GIK, na birališta je izašlo 50,66 odsto, odnosno 805.046 birača.

Lukić je rekao da su izbori protekli fer i korektnoj atmosferi, kao i da nije bilo krupnijih nepravilnosti koje su mogle da utiču na regularnost sprovođenja izbora.

"Žalbi i prigovora do sada nije bilo i očekujemo da ih i ne bude", rekao je Lukić i novim odbornicima Skupštine Grada poželeo sreću i da se situacija u Beogradu popravi.

strana 1 od 312 idi na stranu