Ugljanin očekuje poziv u vladu

Novi Pazar -- Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin rekao je u Novom Pazaru da je zadovoljan ostvarenim izbornim rezultatom.

Izvor: Beta
Podeli

On očekuje poziv predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića da učestvuje u budućoj vladi.

Ugljanin je ocenio da je rezultat SDA Sandžaka značajniji zbog činjenice da su jedina bošnjačka stranka koja je samostalno izašla na izbore.

"Na izbore smo izašli samostalno, kao bošnjačka stranka koja 24 godine u kontinuitetu štiti interese Bošnjaka u Srbiji. Narod nam je ukazao veliko poverenje. Od svih stranaka u Sandžaku imali smo najbolji rezultat i ponosni smo zbog toga", rekao je Ugljanin na konferenciji za novinare.

On je naveo i da je izborni rezultat njegove partije plod rada na održivom razvoju nedovoljno razvijenih područja u Srbiji, a u koja spadaju i sandžačke opštine.

Ugljanin zbog toga očekuje i poziv lidera Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića da učestvuje u radu buduće vlade.

"S obzirom na velike rezultate koje smo ostvarili na održivom razvoju nedovoljno razvijenih područja u Srbiji i to sa veoma malim i jeftinim, ali sposobnim timom, sa punim pravom očekujem da nas Vučić pozove", rekao je Ugljanin.

On je dodao i da je SDA Sandžaka, kao bošnjačka manjinska strana, prethodnoj vladi dala demokratski legitimitet i da i oni dele zasluge za uspehe koje je ona postigla.

Prema poslednjim podacima Republičke izborne komisije (RIK), SDA Sandžaka osvojila je 34.015 glasova, odnosno tri poslanička mandata.

Politika

Optužnica za Hernadija

Zagreb -- Uskok je nakon sprovedene istrage podigao optužnicu protiv predsednika Uprave MOL-a Žolta Hernadija, kog tereti da je Ivi Sanaderu obećao 10 miliona evra mita.

Politika ponedeljak 31.03. 20:19 Komentara: 0
strana 1 od 312 idi na stranu