Bakarec: Još ima nade za DSS

Beograd -- Član Predsedništva DSS Nebojša Bakarec izjavio je danas da još uvek postoji mogućnost da ta stranka pređe izborni cenzus i uđe u Skupštinu Srbije.

Izvor: Beta
Podeli

Na osnovu obradjenih 71 odsto biračkih mesta, podaci DSS-a pokazuju da je ta partija osvojila 4,54 odsto glasova na parlamentarnim izborima, rekao je Bakarec na konferenciji za novinare u Beogradu.

"Nema nikakve nervoze, ne govorimo o krađi izbora, samo čekamo da se svi glasovi izbroje. Ne želim da podgrevam lažnu nadu, ali još nije sve gotovo", rekao je Bakarec.

On je dodao da DSS tek treba da obradi podatke sa biračkih mesta na Kosovu, gde ta stranka "dobro stoji, pogotovo na severu", gde je osvojila 3.600 glasova.

Potrebno je i da se obrade glasovi sa biračkih mesta u inostranstvu i sačekati da se izbori na nekim mestima ponove, što se "u svakom izbornom procesu događa", pa tek onda donositi zaključke, rekao je član Predsedništva DSS-a.

Prema podacima Republičke izborne komisije (RIK) na osnovu 99,08 odsto obradjenih biračkih mesta, Demokratska stranka Srbije osvojila je 4,24 odsto glasova.

Portparol DSS-a Petar Petković, komentarišući rezultate, ocenio je da u parlamentu neće biti stranaka koje se protive evropskim integracijma, što, po njegovim rečima, vode daljem urušavanju zemlje.

Prema podacima DS S-a, ta stranka je na izborima u Beogradu osvojila 6,54 odsto glasova i imaće devet odbornika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 312 idi na stranu