Pastor: Došlo do tektonskih promena

Na političkoj sceni Srbije došlo je do tektonskih promena u kojima su nestali dosadašnji nezaobilazni učesnici političkog života, ocenio lider SVM Ištvan Pastor

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.03.2014.

00:33

Default images

On je u drugom večerašnjem obraćanju medijima još jednom naglasio da su u SVM-u zadovoljni rezultatima parlamentarnih izbora, na kojima su prema sadašnjim procenama osvojili sedam mandata, što je dva više u odnosu na prethodni saziv.

"Puno smo radili na tome, ostali smo na nogama, a na kolenima su oni koji su hteli da nam kopaju raku i krenuli da to čine. Nije to tako davno bilo, pre 4 godine", rekao je Pastor prekidajući u nekoliko navrata obraćanje medijima kako bi pozvao članove SVM-a da stanu iza njega.

On je još jednom ocenio da ovaj rezultat SVM-a dokazuje da vredi biti pošten i razuman, te da se ne moraju uključivati u “turbo folk politiku od koja je treštila politička scena u prethodnim godinama”.

Pastor je ocenio da matematički SNS-u niko nije potreban da bi upravljala tokovima u društvu, a da će SVM, kako god da bude, sigurno biti dosledan onome što je do sada zastupao i zapisao u programu.

“I dalje mislimo da je za realizaciju naših ambicija prevashodno važno da budemo parlamentarna većina. Bez obzira na izborne rezultate, nema elemenata zbog kojih bi trebalo da preispitamo prethodno izrečene stavove. Ali ćemo to učiniti samo pod uslovom da ono za šta se zalažemo postane nešto što će biti važno i za one sa kojima bi činili parlamentarnu većinu”, rekao je, između ostalog, Pastor.

Lider SVM-a poručio je biračima da će ova stranka istrajati na “onome o čemu su se dogovorili u izbornoj kampanji”, bez obzira u kojoj će biti poziciji.

On je međutim dodao i kako su spremni za razgovore, u kojima će biti konkretni, korektni i principijelni.

Pastor je dodao da se tokom večeri čuo telefonom sa Aleksandrom Vučićem, da su jedan drugom čestitali, da je to normalno, te da nisu vodili nikakve druge razgovore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: