Dveri: Nismo prešli cenzus

Pokret Dveri, koji je večeras uspostavio improvizovani "medija centar" na ulici nadomak sedišta RIK, priznao da nije prešao cenzus na parlamentarnim izborima.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 16.03.2014.

22:15

Default images

Obradović je u improvizovanom medija centru ispred policijskog kordona nedaleko od zgrade Skupštine Srbije u Ulici kralja Milana rekao da će rezultat u Beogradui morati da se proverava.

Nosilac liste Boško Obradović rekao je da je situacija takva da će u Beogradu rezultat glasanja morati da se proverava, dok na republičkim nije pređen cenzus.

Na završnoj konferenciji za štampu ispred kordona policije, koji je sprečio pristalice Dveri da odu do skupštine u kojoj se nalazi RIK, on je rekao da su, prema podacima izbornog štaba, na osnovu 50 odsto obrađenih glasova, Dveri osvojile na parlamentarnim izborima oko 4 odsto glasova.

U Beogradu, kako je naveo, rezultat se i dalje broji i ne slaže se sa onim koji je Cesid saopštio, a čeka se na rezultate GIK-a.

Prethodno ove večeri Dveri su saopštile da su osvojile 5,7 odsto glasova u gradu i da očekuju da su prešle cenzus i na republičkom nivou.

Obradović je kazao da 50 odsto građana koji nisu izašli na izbore nisu preuzeli odgovornost za to kako će i u kakvoj državi živeti.

Istovremeno je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatom objasnivši da su Dveri postigle rezultat koji je bolji od LDP i URS, a da su ispod cenzusa ostale DS S i SRS, stranke koje su uložile ogromne svote u kampanje.

Obradović je najavio da će Dveri, u narednom periodu izlaziti na ulice svaki put kada budu ugroženi državni interesi.

Nakon završnog obraćanja Dveri su "sklonile" svoj improvizovani medija centar sa ulice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: