Čepurin: Krim u skladu s pravom

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin kaže da je glasanje na Krimu bilo veoma dobro organizovano i da je sve bilo u skladu s međunarodnim pravom.

Izvor: B92

Nedelja, 16.03.2014.

23:33

Default images

"Glasanje je bilo veoma dobro organizovano, velika većina stanovništva je učestovala na referendumu i prema izlaznim anketama, većina je potvrdno odgovorila na pitanje", rekao je Čepurin za Tanjug.

Kako je dodao sve je u skladu sa zakonom i međunarodnim pravom.

"Sačekaćemo (konačne) rezultate, sve mora biti u skladu sa zakonom, međunarodnim pravom i tako se i postupa", rekao je ruski amabsador.

Prema preliminarnim rezultatima na osnovu 50 odsto obrađenih glasova na referendumu na Krimu čak 95,5 odsto građana glasalo je za prisajedinjenje Rusiji, saopštio je predsednik komisije Vrhovnog saveta Krima Mihail Mališev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: